Sportlessen voor kinderen

Wilt uw kind graag sporten, maar is uw inkomen te laag om dit te betalen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur misschien helpen.

Hoe werkt het?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt maximaal € 225,- per kind per jaar voor sport. Dit bedrag wordt altijd aan de sportclub betaald.

Als het lidmaatschap lager is kan er tot maximaal €90,- nog sportkleding of andere attributen worden vergoed. Hiervoor krijgt u een waardebon. Als het lidmaatschap hoger is dan €225,-, wordt de aanvraag afgewezen.

Voor een bijdrage van het Jeugdsportfonds zijn er een aantal eisen:

Aanvragen

Een aanvraag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur gaat via een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon. Dat zijn bijvoorbeeld de jeugd en gezinswerker van het wijkteam bij u in de buurt, een leerkracht etc. Deze intermediair kan samen met u de aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur doen.

Kent u geen intermediair, neemt u dan contact op met de gemeente Tiel via telefoonnummer 0344 - 637 220 of via de mail: socialepoort@tiel.nl.

Liever cultuurlessen?

De gemeente werkt niet alleen samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur, maar ook Stichting Leergeld. Vindt uw kind het leuker om te schilderen of muziek te maken? Bekijk dan de mogelijkheden hiervoor, bij het product Cultuurlessen voor kinderenexterne-link-icoon.