In een kerk staan heel veel ronde tafel waar mensen aan het ontbijten zijn. Foto is van bovenaf genomen

Eerste Koningsdagontbijt groot succes

27 april 2024
Nieuws

Voor het eerst hield Tiel het Koningsdagontbijt. Een moment om alle gedecoreerden namens het stadsbestuur uitdrukkelijk te bedanken voor hun jarenlange inzet voor de maatschappij. Behalve Burgemeester Frank van der Meijden waren ook wethouders Carla Kreuk en Frank Groen aanwezig. De opkomst was ver boven verwachting: zo’n 200 genodigden kwamen op het ontbijt in de St. Maartenskerk af om elkaar te zien en te spreken tijdens dit mooie moment.

Burgemeester Frank van der Meijden zei tot hen: ”We mogen ons gelukkig prijzen met de vele vrijwilligers die al die activiteiten organiseren en uitvoeren. Het is een bijzonder gezelschap van mensen die zo’n Koninklijke onderscheiding mogen dragen. Mensen die zich gedurende lange tijd onbaatzuchtig inzetten voor een ander en voor het algemeen belang. Dat zijn de mensen die onze samenleving maken. Het is oprecht een eer dat ik hen dan namens Zijne Majesteit de Koning die onderscheiding mag uitreiken als erkenning voor hun bijzondere verdienste. Zulke tradities zijn belangrijk, dat doet ertoe.”

Een speciaal moment was er voor de zeven mensen die de dag ervoor een lintje ontvingen. Zij werden nogmaals toegesproken en ontvingen een luid applaus van alle aanwezigen.