Lege kamer, waar isolatiemateriaal op vloer ligt en ijzeren hekwerk eroverheen

Gemeente Tiel stelt subsidie beschikbaar voor verduurzaming van koopwoningen

03 juni 2024
Nieuws

De gemeente Tiel stelt een subsidie beschikbaar voor het isoleren van koopwoningen. Deze NIP (Nationaal Isolatie Plan) subsidie komt na de zomer beschikbaar voor woningen die nu nog slecht geïsoleerd zijn (Energielabel D of lager). Het gaat daarbij om maatregelen als het isoleren van (buiten)muren, vloer of dak. 

Er zijn in Tiel nog veel woningen die slecht zijn geïsoleerd. Zonde van het geld, zegt wethouder Frank Groen: “Met deze subsidie kunnen onze inwoners aan de slag met grote isolatiemaatregelen. In sommige gevallen dekt de subsidie zelfs de volledige kosten. Die maatregelen leveren dus vanaf dag 1 geld op”.

Ook voor doe-het-zelvers

Het subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal maatregelen en loopt op tot maximaal €4000. Voor deze subsidie mag je de maatregelen laten doen door een aannemer, maar je kan ze ook zelf uitvoeren. Je houdt dan meer geld over voor de kosten van de materialen. 

Aanvragen via Energieloket

De subsidie kan aangevraagd worden bij Energieloket Rivierenland. Daarvoor maak je eerst een woningdossier aan. Via dit woningdossier krijg je inzicht in wat de meest geschikte maatregelen voor jouw woning zijn en welke andere subsidies je mogelijk kan krijgen. Dit woningdossier kan je nu al invullen. 

Looptijd en voorwaarden

De subsidieregeling gaat lopen na de zomer. Via de kanalen van de gemeente en het Energieloket blijf je op de hoogte van de looptijd en de voorwaarden. Voor algemene vragen over isoleren en energie besparen kan je altijd terecht bij het Energieloket via www.energieloketrivierenland.nlexterne-link-icoon of via 0345-504012.