gracht en kerktoren op de achtergrond. Op de voorgrond een informatiebord over Tiel.

Vernieuwde bordenroute verbindt erfgoed en binnenstad

18 april 2024
Nieuws

De historische binnenstad van Tiel heeft er een bijzondere attractie bij: de vernieuwde bordenroute 'Met pen en penseel door Tiel'. Deze route, een initiatief van de Vereniging Oudheidkamer voor Tiel en omstreken, brengt ons terug in de tijd en laat ons de stad zien door de ogen van kunstenaars uit het verleden.

In onze stad staat sinds kort een stevige en weersbestendige serie van 10 borden die bezoekers uitnodigen om door onze stad te wandelen door de ogen van deze kunstenaars. De officiële opening was bij het bord aan het Bleekveld. Het schilderij op dit bord is gemaakt door een Amsterdamse kunstenaar die verliefd wordt op een Tiels meisje en beetje bij beetje ook verliefd wordt op Tiel en hierover schildert. Tiel verovert dus langzaam je hart en dat gunnen we meer mensen, zowel lokaal als van buiten, is de boodschap.

Uniek verhaal

Zo vertelt elk bord een uniek verhaal. Deze permanente bordenroute is een waardevolle toevoeging aan ons erfgoedbeleid. Het verbindt het verleden met het heden en nodigt inwoners en bezoekers uit om de prachtige binnenstad van Tiel op een unieke manier te verkennen. Het is een eerbetoon aan de kunstenaars die onze stad hebben vastgelegd en een uitnodiging om te genieten van de schoonheid en geschiedenis die Tiel te bieden heeft.

Wethouder Carla Kreuk is verheugd: "De Vereniging Oudheidkamer voor Tiel is volop actief om het erfgoed in onze stad bereikbaar en zo toegankelijk mogelijk te houden. Ik denk aan het oppimpen van de afvalcontainers in de stad door ze te wrappen. De bezoekers van onze mooie stad waarderen de inzet van de vereniging. Maar ook onze eigen inwoners zijn zeer te spreken over de borden. De houten borden stonden 3 jaar in de stad en er is er geen een vernield, getagd of beklad. Kortom een stad om trots op te zijn, een vereniging om te koesteren. Ik ben dan ook hartstikke blij met deze mooie borden en hoop dat veel bezoekers gebruik maken van de route om zo weer iets meer van ons verleden te genieten. Ik nodig, namens het college en natuurlijk namens de Oudheidkamer, iedereen van harte uit om de borden te bewonderen en zich te laten inspireren door het verleden van onze geliefde stad.”