Wat gaan we doen met Tiel Speelt?

2019: Stichting gaat geld beheren en bewoners onderhouden speelplekken

De drie beoogde bestuursleden gaan bezig met het vorm geven van de stichting. Later dit jaar zullen zij zich voorstellen. We zijn nog steeds op zoek naar extra bestuursleden. Er is werk genoeg, dus kunnen de drie nieuwe bestuursleden wel wat extra handjes gebruiken. De stichting krijgt als taak het geld te beheren, speeltuinen over te dragen aan bewoners en het opzetten van een vereniging die onder de vleugels van de stichting alle speeltuinwerkgroepjes een stem geeft. De gemeente laat de stichting nog niet los. Pas als de stichting aangeeft zelf verder te kunnen en alles goed geregeld is, neemt de gemeente meer afstand.

In 2019 gaan we ook verder met de taken voor de speeltuinwerkgroepjes. Twee keer per jaar worden speeltuintjes geïnspecteerd. Wat komt daar uit? Hoe gaan bewoners nu echt in de praktijk onderhoud en beheer doen? Er zijn nog veel vragen waar we gezamenlijk uit moeten zien te komen.

2020 en 2021: vervolg overdracht speelplekken aan bewoners of ontmantelen van de speelplekken die niemand over wil nemen

In 2020 en 2021 worden alle speelplekken overgedragen aan bewoners. Als er niemand is, dan wordt de speelplek opgeheven. Er blijft een grasveld achter dat onderhouden wordt door de AVRI.