Wethouder Spil stopt per direct

02 april 2024
Nieuws

Wethouder Erika Spil (GroenLinks) heeft de gemeenteraad van Tiel laten weten haar functie als wethouder om gezondheidsredenen per direct neer te leggen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen trad zij op 6 juli 2022 aan als wethouder voor o.a. ruimtelijke ordening, klimaat en energie, duurzaamheid, en dierenwelzijn. Zij wist ook in de regio de belangrijke functie van voorzitter van de Regionale Energie Strategie te verwerven. 

Maureen Klijn, fractievoorzitter GroenLinks: “Met het vertrek van Erika verliezen we een gedreven politica. Zo heeft zij zich enorm ingezet om de plannen voor de bouw van meer woningen door de gemeenteraad te krijgen.” 

 Recentelijk zijn gezondheidsklachten bij wethouder Spil opgekomen. Zij is hierdoor gedwongen om haar werkzaamheden als wethouder van Tiel te beëindigen. 

 Burgemeester Frank van der Meijden spreekt namens het stadsbestuur: “Met het vertrek van Erika Spil verliezen we een bevlogen en gepassioneerd bestuurder. We wensen haar en haar familie veel beterschap en sterkte.” 

 GroenLinks zal op korte termijn bijeen komen om na te denken over de invulling van de vrijgevallen wethouderspost. Tot aan de benoeming van een nieuwe wethouder neemt het college de werkzaamheden waar.

 De gemeenteraad zal binnenkort tijdens een receptie afscheid nemen van wethouder Spil.