mensen

Zeven Tielenaren ontvangen een Koninklijke onderscheiding

26 april 2024
Nieuws

Tijdens de Lintjesregen hebben zeven Tielenaren een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Met de bus  reed de burgemeester rond in de gemeente om bij alle gedecoreerden langs te gaan en iedereen persoonlijk te feliciteren en het lintje op te spelden. Gefeliciteerd allemaal!

De gedecoreerden zijn

  • Netty van Beem-van Lith (72) voor haar inzet voor Oranjevereniging Kerk-Avezaath. Ook is ze actief bij drie toneelverenigingen (Betuwetoneel Tiel, Avezathen toneel en toneelgroep Oranjeverenging). En was ze ruim 20 jaar lid van de feestcommissie binnen Woonzorgcentrum SZR.
  • Evi Vizee-Klingenschmid (76) is vanaf 1993 vrijwilliger geweest bij voetbalclub RKTVC in Tiel. Iedere zaterdag was zij de hele dag actief in de kantine, achter de bar en in de keuken. Op 75-jarige leeftijd is zij in 2023 gestopt met deze activiteiten.
  • Leendert Kouwenhoven (83) is al meer dan 45 jaar actief bij tennisvereniging TC Groenendaal. In de loopr der jaren heeft hij meerdere activiteiten geheel belangeloos opgepakt.
  • Ton van Toorn (78) is al ruim 50 jaar vrijwillig actief bij atletiekvereniging Astylos. Hij geeft aan meerdere groepen, meerdere keren per week hardlooptrainingen. En hij is ook actief binnen de technische commissie.
  • Henk van Hoeven (59) is al ruim 35 jaar vrijwilliger als assistent voetbaltrainer bij voetbalvereniging Ophemert. Ook is hij al meer dan 20 jaar betrokken bij de op- en afbouw van Appelpop. En sinds 202 is hij als vrijwilliger ook actief bij de Roparun.
  • Ank van der Molen-Luking (68) is al ruim 45 jaar actief binnen de gereformeerde kerk Tiel Ook was ze vrijwilliger bij het kerkkoor Procanti en bij de oprichting van Tiel Vocaal Ensemble. Ze verzorgt nog steeds zangavonden voor ouderen in Walstede en Vrijthof.
  • Herman Jonkmans (64) heeft in 2014 Stichting Service Thuiswonen opgericht met de succesvolle dienst Automobiel als onderdeel hiervan. Verder was hij medeoprichter van het Tiels Vocaal Ensemble, lid van de ouderraad van SKOR en was hij voorzitter van de raad Samen op Weg bij de protestantse kerk Tiel.

Ken je iemand die zich al jarenlang belangeloos inzet voor onze samenleving? Of heeft iemand binnen een bepaalde functie een buitengewone prestatie geleverd die aandacht verdient? Vergeet dan niet diegene op te geven voor een lintje (Koninklijke onderscheiding)! Je kunt je aanvraag nog indienen vóór 15 juni.

Meer info op www.tiel.nl/koninklijke-onderscheidingexterne-link-icoon.

Foto's: Raphael Drent