Bommelweg Wadenoijen

 

Werken aan de weg op de Bommelweg

De Bommelweg in Wadenoijen krijgt een nieuwe inrichting volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig voor 60km wegen. Het gaat om het deel tussen de Zeekade en de Bredestraat. De weg krijgt rode fietsstroken en we leggen plateaus en wegversmallingen (‘slingers’) aan. Ook krijgt de weg nieuw asfalt en we verharden de bermen met betonelementen.

Planning

Het werk begon op 7 februari 2022. De verwachting was dat het werk begin april 2022 klaar zou zijn.  Die planning is niet gehaald omdat het op het moment dat de asfaltdeklaag aangebracht zou worden te nat en te koud was. Aannemer Mouwrik Waardenburg heeft de planning aangepast. De deklaag wordt gelegd in de week van 9 tot 13 mei. Van 16 mei tot 3 juni legt aannemer Mouwrik Waardenburg vervolgens de bermverharding aan.

In de periode van 4 april tot 15 april legt de aannemer nieuwe asfaltlagen en bermverharding aan op de Nieuweweg. Deze werkzaamheden zijn minder temperatuurgevoelig.

Woningen en bedrijven bereikbaar

In de periode dat de aannemer werkt blijven de woningen en bedrijven bereikbaar. Behalve op die momenten dat er nieuw asfalt wordt aangebracht. De aannemer informeert bewoners en bedrijven hierover.

Weg afgesloten voor doorgaand verkeer

Om veilig en snel te kunnen werken is de Bommelweg tussen Zeekade en Bredestraat in deze periode afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Voor fietsers is er een omleiding over de Ophemertsestraat en Karnheuvelsestraat. Voor gemotoriseerd verkeer gaat de omleiding over de Zijvelingsestraat, Pippertsestraat, Bommelsestraat en Esterweg. De omleidingen staan op borden aangegeven. Op de kaart zijn de genoemde omleidingen te zien. De omleidingen betekenen helaas een langere reistijd. We vragen uw begrip hiervoor. De afsluiting is nodig in verband met uw veiligheid en die van de medewerkers van de aannemer.

De weg is wel altijd toegankelijk voor ambulance, brandweer en politie.

Wat gaat er precies gebeuren?

Hieronder staan vijf inrichtingstekeningen. Op iedere tekening staat een gedeelte van de Bommelweg. Daarop ziet u waar een wegversmalling komt of een plateau. Op iedere tekening kunt u zien dat de weg nieuw asfalt krijgt, fietssuggestiestroken en grasbetonblokken om de berm te verharden. De aannemer zorgt er ook voor dat de in- en uitritten van ieder perceel aansluiten op de heringerichte weg. 

Kaart 1: inrichtingstekeningen Bommelweg Wadenoijen ter hoogte van de huisnummers 79 en 81 en vanaf huisnummer 79 richting Molenblok 
In dit gedeelte van de weg komen twee wegversmallingen:
  • Tussen huisnummers 79 en 81
  • Tussen huisnummers 77 en 79
Kaart 2: inrichtingstekeningen Bommelweg Wadenoijen huisnummers 67 tot en met 77 en 40 
  • Tussen de huisnummers 73 en 75 en tussen de huisnummers 69a en 71 komen wegversmallingen.
  • Bij de kruising met het Molenblok komt een visueel plateau (niet verhoogd). 
Kaart 3: inrichtingstekeningen Bommelweg Wadenoijen huisnummers 51 tot en met 65b en 34 tot en met 38 

In dit gedeelte van de weg komen twee wegversmallingen:
  • Tussen huisnummers 34 en 38
  • Tussen huisnummers 51 en 53
Kaart 4: inrichtingstekeningen Bommelweg Wadenoijen 35 tot en met 49 en 28 tot en met 32c 
  • Op dit gedeelte van de Bommelweg komt een wegversmalling tussen huisnummers 30 en 32. 
Kaart 5: inrichtingstekeningen Bommelweg Wadenoijen 21 tot en met 35 en 24 tot en met 28 

Op dit gedeelte van de weg komen twee verhoogde plateaus:
  • Op de kruising met de Nieuweweg
  • Op de kruising met de Bredestraat

Vragen?

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer Roland Hein van Mourik Waardenburg. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-54324997.