Veilingterrein

Het Veilingterrein tegenover het station in Tiel wordt een aantrekkelijke plek om te wonen, te leren, te ontmoeten en te werken. Als alles volgens plan loopt, krijgt deze historische bedrijfslocatie in de komende 5 jaar een echte metamorfose.

Villa Veilingterrein

Het Veilingterrein verandert in een aantrekkelijke woonbuurt met ongeveer 325-350 woningen voor jong en oud. Het is een toplocatie om te wonen, direct naast het station en de binnenstad. Ook is het de plek voor een modern en duurzaam onderwijscomplex van het Beroepscollege van het Lingecollege. We willen waardevolle bebouwing  zoals de kantoorvilla van de fruitveiling en het kantoorgebouw van de metaalfabriek METAWA behouden voor Tiel. Bijvoorbeeld om appartementen in te maken. Naast bijvoorbeeld horeca, ruimte voor ontmoeting en andere activiteiten.

Het Veilingterrein wordt een woonbuurt maar ook een plek voor iedereen in Tiel. Wie weet loopt u straks wel een ommetje over het Veilingterrein, drinkt u koffie op het terras, of ontmoet u vrienden en familie in de oude Veilinggebouwen.

bovenaanzicht Veilingterrein

Lingecollege

Het Lingecollege heeft behoefte aan nieuwbouw voor het Beroepscollege. Er komt een nieuw schoolgebouw  op de hoek Papesteeg/Teisterbantlaan. Deze nieuwe locatie is onderdeel van het project Veilingterrein.

Het huidige Beroepscollege aan de Teisterbantlaan verdwijnt dan. Hierdoor komt er aan de Teisterbantlaan ruimte voor een woonbuurt met ongeveer 80 koopwoningen.

Meer informatie over de nieuwe woonbuurt aan de Teisterbantlaan leest u op de projectpagina Teisterbantlaan.

Meer weten over de plannen? Lees dan het persbericht van 19 mei 2021 en het persbericht van 20 juli 2021.