Opvang Oekraïners

Het is oorlog in Oekraïne. Dit houdt veel inwoners bezig. Zij bieden hulp en er ontstaan mooie initiatieven. Ook de gemeente is betrokken. Samen met de Veiligheidsregio werken we aan de noodopvang van vluchtelingen.

Hieronder vindt u informatie over de gemeentelijke opvang en hoe u zelf hulp of opvang kunt bieden. En ook informatie over leefgeld, zorg, werk en onderwijs. Houdt u er rekening mee dat de informatie kan wijzigen omdat bijvoorbeeld regels aangepast worden.

Vragen?

Heeft u een vraag waarop u het antwoord niet op deze website kunt vinden? Stuur dan een e-mail naar oekraine@tiel.nl. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Ook kunt u voor vragen terecht bij het maandelijkse inloopspreekuur van VluchtelingenWerk Nederland en Mozaïek Welzijn. Zij helpen u graag bij vragen over welzijnsactiviteiten, arbeidsrecht of uw verblijfsrechtelijke status. Iedere laatste maandag van de maand is om 14.00 uur het inloopspreekuur bij Mozaïek Welzijn. Het adres van Mozaïek Welzijn is Hertog Karellaan 140.

Komt het tijdstip van het spreekuur niet uit? Neem dan contact op met VluchtelingenWerk Nederland. Dat kan via mburgers@vluchtelingenwerk.nl. Dan helpen zij u op een ander moment graag verder.