Opvang Oekraïners

Het is oorlog in Oekraïne. Dit houdt veel inwoners bezig. Zij bieden hulp en er ontstaan mooie initiatieven. Ook de gemeente is betrokken. Samen met de Veiligheidsregio werken we aan de noodopvang van vluchtelingen.

Hieronder vindt u informatie over de gemeentelijke opvang en hoe u zelf hulp of opvang kunt bieden. En ook informatie over leefgeld, zorg, werk en onderwijs. Houdt u er rekening mee dat de informatie kan wijzigen omdat bijvoorbeeld regels aangepast worden.

Vragen?

Heeft u een vraag waarop u het antwoord niet op deze website kunt vinden? Stuur dan een e-mail naar oekraine@tiel.nl. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Ook kunt u voor vragen terecht bij het wekelijkse inloopspreekuur van VluchtelingenWerk Nederland en Mozaïek Welzijn. Zij helpen u graag bij vragen over welzijnsactiviteiten, ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal, arbeidsrecht of uw verblijfsrechtelijke status. Het spreekuur vindt vanaf 22 juni iedere woensdag plaats van 10.00 tot 11.00 uur bij Mozaïek Welzijn. Het adres van Mozaïek Welzijn is Hertog Karellaan 140.